Onsdag d. 16. november 2022, kl. 19:30

Romerbrevet

De bibelske skrifter er hellige skrifter. Der bliver læst op af dem ved gudstjenesten, og det enkelte menneske øser af deres rigdom til opbyggelse og de er identitetsskabende. Men man kan også tilgå de bibelske skrifter som enhver anden litteratur. Den tilgang vil lægge en ekstra dimension til de vanskeligt forståelige skrifter. ser man på tilblivelseshistorien bliver skrifterne ikke blot lettere at forstå, men også lettere at trække på for den enkelte. På opfordring præver vi med et enkelt skrift af Paulus, nemlig Romerbrevet. Vi vil bruge en aften i oktober på en introduktion fra den nyudgivne Paulusevangeliet (Kasper Bro Larsen & Troels Engberg-Pedersen, Nye perspektiver på Romerbrevet, 2019). Den lille tekst udleveres på opfordring. Derefter forsøger vi at hurtig-læse Romerbrevet. Skulle der være interesse for det, vil vi tage et Gammeltestamenteligt skrift til foråret.

Det er tungt læsestof, men når man læser det i fællesskab, bliver det lettere. Vel mødt - og man kan sagtens møde op uden at have læst noget. Også det kan man blive klogere af.

Sognepræst Carsten Olav Christensen