Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Foredrag

SEP
28

Foredrag


Torsdag d. 28. september 2023, kl. 19:00
Foredrag

Foredrag: Hvor finder vi håb?” med Michael Bach Henriksen.

Foredrag i samarbejde med Odense Bibliotek. Det koster 30 kr. at høre foredraget. Tilmelding og betaling sker gennem Odense Bibliotek.

Michael Bach Henriksen er kulturredaktør på Kristeligt Dagblad og har skrevet over 1000 artikler om især dansk kulturliv og amerikansk politik. Han har skrevet og bidraget til 10 bøger om emner som USA’s kultur, Jerusalems historie, Europas krise og dansk kulturhistorie.

Michael Bach Henriksen kalder sit foredrag: “Hvor finder vi håb? De store forfattere om vores tid.” Vi lever i en rådvild tid. Politisk såvel som personligt. På det politiske plan er der opbrud fra de gamle fasttømrede positioner. Fremtiden for den liberale verdensorden, der har hersket siden afslutningen på Anden Verdenskrig, er usikker, og institutioner står for fald. På det personlige plan er der også opbrud og usikkerhed. Psykiatere og præster møder dagligt folk med ondt i sjælen, der bebrejder sig selv, at de ikke lever op til egne idealer. Men er der veje ud af håbløsheden? Ja!

På baggrund af bøgerne “Mellem frygt og håb” og “Håb og handling i en kriseramt verden” handler foredraget om vor tids store kriser. Med hjælp fra tidens mest interessante internationale forfattere og Michael Bach Henriksens møder med dem viser han og de en vej ud af det aktuelle morads.