Lørdag d. 21. september 2019, kl. 14:00

”Se nu at blive gift!”. Den opfordring kan man høre advokaten, forældre eller velmenende venner komme med. Det vil Tornbjerg Kirkes præster gerne give områdets beboere mulighed for at blive, uden at der skal være de store ”armbevægelser” i det. Invitationen lyder altså: Kom til Tornbjerg Kirke lørdag d. 22. september mellem kl. 14 og 16 og bliv viet i det højtidelige og festlige kirkerum.

Ritualet

Jeres bryllupsritual er det samme som til en almindelig vielse i kirken (bøn, læsning, Så tilspørger jeg dig..., Så forkynder jeg jer...., Fadervor, velsignelse). Men der er ikke en personlig tale til jer. Selve højtideligheden tager ca. ti minutter.

Sådan foregår det

Én af jer skal være medlem af folkekirken, når I melder jer i Tornbjerg Kirke. I medbringer jeres prøvelsesattest og får en personlig samtale med en præst. Der kan være kø, inden det bliver jeres tur, men ellers bliver I gift med det samme. I bliver fulgt ud som ægtepar af en brusende bryllupsmarch fra orglet og Tornbjerg Kirke byder på bobler for at fejre jeres ægteskab. I må meget gerne invitere venner og familie med til drop-in vielsen. Men I kan også sagtens komme alene - kirken stiller gerne med vidner.

Prøvelsesattest

Det eneste, der kræves for at blive gift, er en prøvelsesattest. I skal gå på borgerservice.dk under ”Familie” og anmode om en ægteskabserklæring. Det tager cirka 10 dage at få den fremsendt, men ring til kommunen, hvis I er sent på den.