Onsdag d. 9. december 2020, kl. 19:30
Kirke- og kulturværksted

Den sidste aften i 2020 i Kulturværkstedet bliver en filmaften. Vi skal – hvis det kan lade sig gøre – se den prisbelønnede dokumentarfilm “The Cave.”

Det er en film, som følger en kvindelig læge, der er fanget i Syrien i den belejrede bydel Al-Ghouta. Er det muligt at finde håb og sikkerhed i det underjordiske hospital, kaldet The Cave? Her arbejder den ledende børnelæge Dr. Amani Ballour og hendes kollegaer Samaher og Dr. Alaa, som alle, her under jorden, har sikret sig retten til at arbejde på lige vilkår med deres mandlige kollegaer, hvilket ville være helt utænkeligt i den syrisk herskende patriarkalske kultur over jorden. Vi følger kvinderne, når de kæmper med daglige bombardementer, konstant i underskud af forsyninger og med en overhængende trussel af kemiske angreb – således maler filmen et portræt af mod, modstandskraft og ikke mindst af kvindelig solidaritet.

Hvis det viser sig umuligt at se denne dokumentarfilm, vil jeg fremskaffe filmen “Larazzo den lykkelige”. Der serveres naturligvis en kop glögg denne aften.