Onsdag d. 29. september 2021, kl. 19:30

”Jeg har styr på det.”

Ofte er ”kontrol” noget, vi ser positivt på i vores kultur. Som mennesker oplever vi dog, at ikke alt kan kontrolleres eller kendes til bunds. Og det er netop i mødet med det, vi ikke kan styre, at livet får mening, ifølge den tyske sociolog Hartmut Rosa: “Forestillingen og ønsket om og begæret efter at kunne kontrollere verden er den kulturelle motivation i alle de livsformer, vi kalder moderne. Men liv, berøring og virkelig erfaring opstår i mødet med det, der ikke kan kontrolleres. En verden, der er fuldstændig kendt, planlagt og styret, ville være en død verden.”

Denne aften læser vi et uddrag af Rosas bog “Det ukontrollerbare”. Med udgangspunkt i hans gennemgang af livets milepæle vil vi sammen diskutere, hvad det vil sige at acceptere det ukontrollerbare og finde en ”resonans” — eller genklang — med verden og andre mennesker.

Skriv til sognepræst Carsten Olav Christensen på coc@km.dk, og få teksten tilsendt.