Temauge: Fællesskab - fyraftensforedrag ved Birgitte Bech med fællesspisning - tilmelding

Fredag d. 8. oktober 2021, kl. 16:30
Temauge: Fællesskab  -  fyraftensforedrag ved  Birgitte Bech med fællesspisning - tilmelding

Cand.theol. og mag. Birgitte Bech holder foredrag om Fællesskab og næstekærlighed i moderne kirkekunst.

Birgitte Bech skriver: I vor individualistiske kultur er mange mennesker faldet ud af familiære og folkelige fællesskaber, som tidligere var givne på godt og ondt. Kunsten kan afsløre ensomheden i det moderne samfund, selv hvor mange mennesker er samlet. Men kunsten kan også bevæge os med billeder af menneskelig omsorg og nærhed.

Måske kan kunstværker understøtte fællesskaber ved at skabe identifikation og empati, også i forhold til fremmede.

Birgitte Bechs foredrag indledes med billeder af menneskelige fællesskaber fra de sidste ca. 150 år. Vi følger danske kunstneres blik på fællesskaber i familie og samfund, i arbejde og leg, i dyb sorg og stor glæde. Mon vi her finder erfaringer, vi kan spejle os i? Afslutningsvis vender vi os til dansk kirkekunst for at undersøge kristne perspektiver på fællesskab. Kirkens billeder viser, hvordan Jesus udfordrede sociale grænser med sit uhørt inkluderende evangelium. ”Guds rige” er et rummeligt fællesskab. Tilsvarende er det stadig vores opgave at slå dørene op for den brogede verden, som Gud elsker. Nyere kirkekunst bidrager med åbne værker, som mange vil kunne genkende sig selv i. Lad os fx se, hvordan kunstnere skildrer de kirkelige ritualer og fester, der stadig lever som fællesskaber i særklasse.

Det er nødvendigt at tilmelde sig fællesspisning senest søndag den 3. oktober. Det kan ske på kirkens tlf. 66154182 eller her på siden

Sognepræst Carsten Olav Christensen