Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Billedmusikgudstjeneste

NOV
18

Billedmusikgudstjeneste


Torsdag d. 18. november 2021, kl. 19:30
Billedmusikgudstjeneste

Når Jesus skulle fortælle om Guds rige og indkredse, hvem han selv var, gjorde han det ofte ved at bruge billedsprog. I Johannesevangeliet finder vi nogle meget tydelige eksempler på dette. Her fortæller Jesus bl.a. dem, der lytter til ham, at: Han er vintræet og vi er grenene. Han siger også: Jeg er døren, Jeg er Livets brød, Jeg er den gode hyrde, Jeg er vejen, sandheden og livet…

Der ligger også en pointe i udtrykket: “Jeg er”. For når Jesus siger det, klinger det med, at det var det udtryk Gud selv brugte for at fortælle Moses, hvem han var. Moses står ved den brændende tornebusk og Gud taler til ham inde fra busken. På Moses´spørgsmål om, hvem der taler til ham, siger Gud: “Jeg er den, jeg er”. På den måde er det Guds eget navn Jesus bruger, når han siger: “Jeg er”.

Det er disse temaer, som vi vil give udtryk for i denne billedgudstjeneste, hvor de sproglige billeder blander sig med billeder i både maleri og musik. Gudstjenesten er tilrettelagt af Helle Anker Bisgaard i samarbejde med ExpandingCanvas, som består af Tine K. Skau, Kai Steensgaard og billedkunstner Karsten Auerbach.

Sognepræst Helle Anker Bisgaard